Zdravá jarní polévka

Chcete si po zimě nastartovat organismus? Udělejte si tuto skvělou zdravou polévku!

 

INGREDIENCE

1 cibule

3 plátky celeru

1 stroužek česneku

1 litr vody

500 gramů drobných nakrájených rajčat

6 sušených rajčat

2 lžíce kvasnic

200 gramů těstovin

500 gramů červené fazole

500 gramů fazolí

500 gramů mražené zeleniny

1 čajová lžička italského koření

2 čajové lžičky sušené bazalky

2 čajové lžičky sušeného oregana

2 čajové lžičky sušené petrželky

2 bobkové listy

kmín (podle chuti)

sůl (podle chuti)

pepř (podle chuti)

100 gramů špenátu

drcené vločky z červeného pepře

klíčky (podle chuti)

čerstvá petržel

veganský parmezán

 

POSTUP

Vezmeme střední cibuli a nakrájíme ji na kostičky. 3 plátky celeru také jemně nasekáme. 6 sušených rajčat nesmí být baleno v oleji, opět se nasekají na tenké plátky. Fazole vylijeme z plechovek a opláchneme je. Nakonec petrželku nasekáme.

Dobrou chuť!